S02E04 – Bästa intron

Podcasten Lagom Rosor
Lagom Rosor
S02E04 - Bästa intron
Loading
/

I månadens avsnitt pratar Axel och Emelie om sina bästa intron till en hel drös olika låtar. Vi pratar rock, minnen, instrument och har det bara jäkligt trevligt. Och det är tydligt att Axel och Emelie har både olika smak likväl som väldigt många likheter när det kommer till vad som definierar ett riktigt bra låtintro.

S02E03 – Bröllopslåtar

Podcasten Lagom Rosor
Lagom Rosor
S02E03 - Bröllopslåtar
Loading
/

I månadens avsnitt diskuterar Axel och Emelie både önskebröllopslåtar likväl som diverse topplistor på låtar som går hem hos gemene man både globalt som i Sverige. Och näe vi blev inte särskilt förvånade över hur listan för Sveriges mest poppis låtar ser ut men då finns det ju bara utrymme för nyskapande och utveckling, right? Tune in!

S02E02 – Wrapped

Podcasten Lagom Rosor
Lagom Rosor
S02E02 - Wrapped
Loading
/

I månadens avsnitt av Lagom Rosor pratar Axel och Emelie om fenomenet och den extremt framgångsrika marknadsföringskampanjen Spotify Wrapped. En företeelse som återkommer varje år och skapar en snackis hos de flesta, så även hos Axel och Emelie. Dyk ner i härligt musikdata tillsammans med oss!

S02E01 – Lasse Berghagen

Podcasten Lagom Rosor
Lagom Rosor
S02E01 - Lasse Berghagen
Loading
/

Vi kickar igång säsong 2 av Lagom Rosor med ett fint hyllningsavsnitt om Lasse Berghagen som lämnade en enormt stor låtskatt efter sig. Axel tar med Emelie på en tidsresa genom Lasses liv och de tillfälligheter, val och musikaliska stordåd som denna man skapade och fick uppleva.

S01E10 – Max Martin (feat. Nicklas Tält)

Podcasten Lagom Rosor
Lagom Rosor
S01E10 - Max Martin (feat. Nicklas Tält)
Loading
/

I månadens avsnitt har Axel och Emelie bjudit in kompisen och anekdotskaparen Nicklas Tält som fått välja tema. På agendan står därför en intressant diskussion kring stjärnproducenten Max Martin som ligger Nicklas (och alla andra med bra smak för oslagbara melodier) varmt om hjärtat.

S01E09 – Dansband

Podcasten Lagom Rosor
Lagom Rosor
S01E09 - Dansband
Loading
/

Äntligen är vi tillbaka från semestrar och sommarlov! I månadens avsnitt pratar Axel och Emelie om den omtalade musikstilen dansband. Axel tar oss med på en tidsresa med start i det ljuva 70-talet med folkparkerna och det oändliga buggandet. Han tar oss sedan vidare ända fram till idag där dansband blivit coola kids som skapar snabba klipp på TikTok.

S01E08 – Överskattade och uttjatade låtar

Podcasten Lagom Rosor
Lagom Rosor
S01E08 - Överskattade och uttjatade låtar
Loading
/

I månadens högst subjektiva avsnitt av Lagom Rosor går Axel och Emelie igenom sina listor över överskattade och uttjatade låtar som dykt upp på diverse firanden genom åren. Här himlas det med ögonen över cringe worthy minnen och en och annan känga riktas till låtarna som uppfattas som extra been there and done that. Hög igenkänningsfaktor utlovas!

S01E07 – Musikquiz

Podcasten Lagom Rosor
Lagom Rosor
S01E07 - Musikquiz
Loading
/

I månadens avsnitt av Lagom Rosor utmanar Axel och Emelie varandra i två egenkomponerade musikquiz. Frågor från nu och då blandas med b la Mello, country samt ren och skär matematik. Häng på!

S01E06 – Filmmusiken vi faktiskt glömde

Podcasten Lagom Rosor
Lagom Rosor
S01E06 - Filmmusiken vi faktiskt glömde
Loading
/

I månadens avsnitt är det dags för Emelie och Axel att grotta ner sig i soundtracks och låtar till filmer som vi glömt.. eller som vi faktiskt vill glömma bort. Det finns många olika musikaliska resor att göra i landet av filmmusik där Axel som vanligt reser alldeles för långt bak i tiden och Emelie bland annat raljerar över romantiseringen av alldeles för svåra vampyrer.

S01E05 – Mello-special

Podcasten Lagom Rosor
Lagom Rosor
S01E05 - Mello-special
Loading
/

I månadens avsnitt pratar Axel och Emelie om det stundande jippot Melodifestivalen som alltid kickar igång i början av varje år. Avsnittet avhandlar bådas topp 5 favoritlåtar från Mello med tillhörande anledningar och anekdoter. Axel är som alltid the voice of reason med en skimrande syn på det som varit medan Emelie kritiserar, raljerar och hyllar det tydligt starka Mello-året 2011.

S01E04 – Filmmusiken vi aldrig glömmer

Podcasten Lagom Rosor
Lagom Rosor
S01E04 - Filmmusiken vi aldrig glömmer
Loading
/

I detta avsnitt pratar Axel och Emelie om sina starkaste minnen gällande filmmusik och artisterna bakom tonerna. Axel har många minnen från något äldre filmer medan Emelie har ett mer specifikt hitta-sig-själv-spår med musik som visar vägen genom livets snårigheter.

S01E03 – God jul-musik

Podcasten Lagom Rosor
Lagom Rosor
S01E03 - God jul-musik
Loading
/

I månadens avsnitt pratar Axel och Emelie om julmusikens mångfacetterade värld. Det finns ungefär lika många inställningar till julmusik som det finns julcovers, vilket bland annat diskuteras tillsammans med andra eftertänksamma frågor i detta juliga avsnitt.

Vi ber om ursäkt gällande den undermåliga kvalitén på ena mikrofonljudet i detta avsnitt. Ny mick är på ingång. God jul och gott nytt år, kompisar! ❤

S01E02 – Om min personlighet var ett album

Podcasten Lagom Rosor
Lagom Rosor
S01E02 - Om min personlighet var ett album
Loading
/

I veckans avsnitt ser Axel och Emelie på sig själva ur synvinkeln vilket album som egentligen passar dom bäst personlighetsmässigt. Det blir en rolig diskussion med både djup, minnen och skratt där förhoppningsvis några riktigt spännande musik – och låttips kan stanna kvar hos er som lyssnar.

S01E01 – Gospel

Podcasten Lagom Rosor
Lagom Rosor
S01E01 - Gospel
Loading
/

I premiäravsnittet av musikpodden Lagom Rosor presenterar sig radarparet Emelie och Axel med sitt nya samarbete och kickar därefter igång poddsäsongen med fokus på den underbara gospelmusiken.