Musiken, sången & det som gör mig lycklig

Foto: Mikael Johansson

Intresset för musiken och sången föddes väldigt tidigt hos mig. Jag har ett starkt minne från när jag var liten då jag var och handlade med min farmor. Jag var som vilken liten tjej som helst men jag sjöng, högt, medan jag strosade runt bland hyllorna inne i affären. Utan ett bekymmer i hela världen. Just det minnet inspirerar mig fortfarande när jag sjunger, står på scen eller komponerar musik. Det krävs egentligen ingen publik men självklart är det en krydda som gärna får tillsättas. Ofta.

Ett år i musikens tecken

När jag var runt 20 år tog jag modet till mig och ansökte till Musiklinjen vid Oskarshamns Folkhögskola. Jag var supernervös inför audition men minns att det samtidigt kändes så jäkla rätt. Jag minns också att jag spelade och sjöng två låtar varav en var min alldeles egna. Jag blev helt rörd när jag fick veta att jag kommit in och därefter läste jag olika musikämnen, sång och piano i ett år framåt. Det året är fortfarande det bästa året i mitt liv. Folkis-tiden gav mig nämligen modet att fortsätta uttrycka mig med min sång och sedan dess har jag också andats musik varje dag. Antingen alldeles ensam, med musiker-kompisar eller med diverse band och det har format mig till den sångerska jag är idag. Musik är awesome och min absoluta drivkraft och om jag vill kan den drivkraften ta mig precis vart som helst.

I spellistan nedan kan du lyssna på en hel drös covers som jag sjungit in. Alla bakgrunder är lånade och alltså inte skapade av mig.

♪ ♫ ♥ ♪ ♫