S06E20 – Det har jag forskat om

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E20 - Det har jag forskat om
/

I veckans avsnitt pratar Nicklas och Emelie om den stundande semestern, men också om hur Nicklas mer och mer börjar bli ett matematiskt geni. Emelie kommer ut som att bli ganska trött och låg bland folk medan Nicklas har funderat över hans humör innan maten äts. Samtidigt kommer duon fram till att komiker i grunden är väldigt smarta (de flesta i alla fall). Micke Lindgrens “Sommar i P1” hyllas samtidigt som Nicklas har gjort nya spellistor på Spotify. Podden tar med detta avsnitt sommarlov, vi ses i höst igen. Trevlig sommar!

S06E19 – Hon lade sin hand på min axel

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E19 - Hon lade sin hand på min axel
/

I veckans avsnitt sammanfattar Nicklas sitt besök hos tandläkaren och kommer ut som en, självutnämnd, god berättare. Emelie kontrar med att Nicklas är ganska långsam i sina utläggningar. Emelie börjar prata om EM i allmänhet och Mats Hummels i synnerhet. Emelie har också börjat titta på Housewives igen och Nicklas ska städa sitt förråd.

S06E18 – Har hon sjungit nu igen? (feat. Axel Lago)

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E18 - Har hon sjungit nu igen? (feat. Axel Lago)
/

I veckans avsnitt har duon bjudit in Axel för att diskutera Lasermannen och musik. Nicklas ojar sig över sin allergi, Emelie ska få betald semester och Axel väntar på semester. På SVT finns Jakten på Lasermannen som diskuteras och analyseras. Därefter gör Nicklas en spådom om att det kan hända igen. Vidare kommer Axel ut som ett fan av Nickelback. Emelie har också paddlat kajak och Nicklas har hamnat i sjön.

S06E17 – Det är ett folkförakt bara

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E17 - Det är ett folkförakt bara
/

Äntligen är duon tillbaka igen! Denna vecka inleds med ett samtal om Emelies besök hos tandläkaren och Nicklas kommande besök som lurar bakom hörnet. Emelie har också kollat på Eurovision-finalen där vinnaren sjöng på det underbart vackra språket italienska. Nicklas berättar om sin dröm att kunna besöka Marseille och göra sig förstådd på franska. Vidare nämns Snabba Cash och The Handmaid’s Tale.

S06E16 – Höj rösten!

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E16 - Höj rösten!
/

Denna vecka är duon tillbaka och pratar om sina fullspäckade veckor med alltifrån nytt jobb till grubblerier om fotboll. Dokumentären Persona Non Grata nämns och sammanfattas. Vidare diskuteras kvinnohat, kladderi och att vara svag i köttet, men också varför du ska läsa Irena Pozar. Emelie har tittat på Rocket Man och Nicklas har tittat på Sound of Metal. Håll till godo!

S06E15 – Knutby – i blind tro (feat. Axel Lago)

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E15 - Knutby - i blind tro (feat. Axel Lago)
/

DETTA AVSNITT INNEHÅLLER SPOILERS! Nicklas och Emelie bjuder in Axel Lago till podcasten för att diskutera dokumentären Knutby – I blind tro från HBO. Avsnittet inleds med att Nicklas kärleksbombar journalistduon Anton Berg och Martin Johnson, Emelie recenserar dokumentären och Axel hänvisar till Peter Gembäcks bok om fallet. Trion spekulerar vitt och brett om serien, och Nicklas har en önskan att bli utfasad.

S06E14 – Kenta har inget schwung (feat. Axel Lago)

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E14 - Kenta har inget schwung (feat. Axel Lago)
/

I veckans Mello-specialavsnitt har duon bjudit in bästa Axel, självutnämnd expert på Mello. Utöver Nicklas och Emelies 10-i-topp-Mello-listor handlar avsnittet mest om att Emelie och Axel tycker likadant om musik vilket gör att Nicklas känner sig utanför. Vi får höra Axel sjunga (inte så mycket dock på grund av STIM…) vilket glädjer Emelie. Det är också tydligt att Emelie skäller ytterst lite på Nicklas under avsnittets gång och Axel pratar om Uffe Persson.

S06E13 – Jag spelade padel på natten

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E13 - Jag spelade padel på natten
/

Duon är tillbaka och det med besked. Nicklas slänger dock in en brasklapp om att han är trött. Emelie är också trött och pratar om hennes sovvanor. Nicklas har köpt ett padelracket och simulerar matcher under nätterna. Emelie har börjat med Housewives igen. Den märkliga kopplingen mellan Housewives of Beverly Hills och Twin Peaks görs. Emelie tipsar om Eva Rydberg och Nicklas har lyssnat på en låt 14 gånger.

S06E12 – Gå och läs din bok om härskarteknik istället

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E12 - Gå och läs din bok om härskarteknik istället
/

I dagens avsnitt pratar duon om sin syn vilket har blivit ett hett ämne i podden. Vidare nämner Emelie att hon bytt jobb och vad förändringen gör för människan i stort. Duon råkar senare i hätsk diskussion om vad fördelen egentligen är med bokrean och böcker i stort. Det bränner till. Emelie har lyssnat på The Pretty Reckless och Nicklas är intresserad av IT-bubblan.

S06E11 – Språket är ju kul

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E11 - Språket är ju kul
/

Under veckan har Emelie fått hem nya glasögon och Nicklas funderar när han ska införskaffa sitt nya par. Nicklas har återupptäckt sin fascination för dialekter vilket Emelie tycks haka på. Robert Gustafsson nämns som en bra imitatör. Emelie har lyssnat på JoJo och Nicklas har lyssnat på Hederos och Hellberg.

S06E10 – Jag kommer aldrig se mer än 80 %

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E10 - Jag kommer aldrig se mer än 80 %
/

Duon är tillbaka och denna gång inleder Emelie i ett rasande tempo med en harang om lyckliga människor. Nicklas å sin sida vill inte prata om dokumentären “Palmemördaren”, men håller ändå låda under lång tid. Duon har också snöat in på olika epoker vilka belyses i avsnittet. Emelie gillar filtar och Nicklas har tittat på “Tunna blå linjen”.

S06E09 – Jag ska bara släppa in min sambo

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E09 - Jag ska bara släppa in min sambo
/

I veckans avsnitt har Emelie och Nicklas halkat in i att diskutera hur bra det är möjligt att må på jobbet (80 % kul och 20 % procent inte kul enligt Emelie, Nicklas håller inte med). Vidare avslöjar Nicklas vilka tvångstankar han har, medan Emelie avslöjar hur ofta hon spelar tv-spel. Emelie försöker också lära Nicklas kalkylprogrammet Excel. Nicklas har kollat på Veep medan Emelie avslöjar att Kaley Cuoco kanske faktiskt är precis som sin karaktär i Big Bang Theory.

S06E08 – Ett försök till julavsnitt

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E08 - Ett försök till julavsnitt
/

Nu är det äntligen jul och Emelie avslöjar vad hon gärna lekte med som barn och Nicklas återberättar hur han ofta kommenterade högt för sig själv när han spelade landhockey som barn. Emelie och Nicklas pratar även om sina olika inriktningar på Instagram och vad som skiljer dem åt. Kritiker kritiseras även på sina håll.

S06E07 – Hon är inte välkommen när jag äter Häagen-Dazs

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E07 - Hon är inte välkommen när jag äter Häagen-Dazs
/

Duon är äntligen tillbaka och Emelie spelar in avsnittet från sin nya lägenhet. Nicklas har åsikter om Emelies fönster i lägenheten. Vidare blir det en Så mycket bättre-special där Emelie och Nicklas är överens om hennes själsfrände i programmet. Nicklas avslöjar också varför han blir imponerad så sällan.

S06E06 – Väljer du internet eller böcker?

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E06 - Väljer du internet eller böcker?
/

Nicklas inleder med att försöka förklara vad som varit fel på hans internet, Emelie lovordar Nicklas syster Lisa, duon diskuterar att använda eller inte använda sociala medier, Emelie avslöjar att podden kommer ta paus ett tag. Dessutom lovordas “Jakten på en mördare” utan att vare sig Nicklas eller Emelie sett serien. Allt är som vanligt.