S07E07 – Det är bara kvinnor som bråkar

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S07E07 - Det är bara kvinnor som bråkar
/

Duon är tillbaka! Denna vecka har Nicklas tittat på mat-tv och Emelie har satt sig i reality-soffan igen. Den minst sagt karismatiske kocken Marcus Samuelsson har lagat mat med Selena Gomez och mäklarna i Selling Sunset bråkar över killar. Vidare är Emelie helt ledig en vecka och Nicklas gastar om kvinnohat i medierna.

S07E06 – Analys av Den osannolika mördaren (SPOILERS)

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S07E06 - Analys av Den osannolika mördaren (SPOILERS)
/

Dagens avsnitt är tillägnat Netflix-serien om Stig Engström, även känd som Skandiamannen. Avsnittet innehåller spoilers. Duon analyserar och gör egna tolkningar av miniserien. Emelie snöar in på Stigs ensamhet och barndom medan Nicklas har tänkt lite för mycket på Christer Pettersson. Vidare har duon också tittat på Så mycket bättre och gjort en del observationer.

S07E05 – Står du bara still i klassrummet?!

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S07E05 - Står du bara still i klassrummet?!
/

Duon är äntligen tillbaka med ett nytt avsnitt och det med råge! Nicklas har varit och träffat Erik Niva vilket gjorde avtryck. Emelie har ätit middag på restaurangen Ekstedt vilket Nicklas kopplar till hans egen matresa. Vidare nämns att bryta ihop, spela Far Cry 6 och kolla på Kastanjemannen.

S07E04 – Axels avsnitt

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S07E04 - Axels avsnitt
/

Denna vecka har duon bjudit in Axel som i gengäld ställer dem mot väggen. Duon får besvara frågor om alltifrån inredning till vad som är det bästa med dem själva. Det blir fartfyllt, händelserikt och spännande med givande diskussioner som landar i både självförhärligande och självhat. Allt är precis som det ska i succépodden Rosenqvist och Tält.

S07E03 – Vill du vara min psykolog?

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S07E03 - Vill du vara min psykolog?
/

Duon är äntligen tillbaka och det med besked. Emelie har dragit ut tänder och sammanfattar den händelsen. Metallica-boxen har släppts och PG Roxette nämns lite och hela initiativet med boxen försvaras. Nicklas har hittat en passion i hate watching och i detta fall Mästerkocken VIP, men är det verkligen hate watching? Duon avslöjar vad som är det dummaste man kan göra mot dem. Ett tema-avsnitt utlovas till nästa vecka. Stay tuned!

S07E02 – Du är ju en näthatare

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S07E02 - Du är ju en näthatare
/

Duon är tillbaka och Nicklas har äntligen börjat jobba igen. I september släpper Metallica en jubileumsbox som möter fascination hos duon. Per Gessle nämns och blir startskottet till en diskussion om bra eller dåligt inom musik. Hårda ord flyger hej vilt! Nicklas har lyssnat på Timbuktu och Emelie uppskattar Alba August. Den kommande Cmore-serien om Knutby nämns i förbifarten, men kommer behandlas djupare i ett kommande avsnitt.

S07E01 – Nu kommer mitt bud

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S07E01 - Nu kommer mitt bud
/

Duon är tillbaka med nya avsnitt och en ny fantastisk säsong! Nicklas gör kopplingar till dåliga sjunde säsonger i populärkulturen. Emelie pratar om sina bud som skickas hem medan Nicklas kommer ut som en kallpratande person på pizzerior. Emelie har rest i Småland och Nicklas har tagit många kort i sommar. Britney Spears och Flashback Forever nämns.

S06E20 – Det har jag forskat om

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E20 - Det har jag forskat om
/

I veckans avsnitt pratar Nicklas och Emelie om den stundande semestern, men också om hur Nicklas mer och mer börjar bli ett matematiskt geni. Emelie kommer ut som att bli ganska trött och låg bland folk medan Nicklas har funderat över hans humör innan maten äts. Samtidigt kommer duon fram till att komiker i grunden är väldigt smarta (de flesta i alla fall). Micke Lindgrens “Sommar i P1” hyllas samtidigt som Nicklas har gjort nya spellistor på Spotify. Podden tar med detta avsnitt sommarlov, vi ses i höst igen. Trevlig sommar!

S06E19 – Hon lade sin hand på min axel

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E19 - Hon lade sin hand på min axel
/

I veckans avsnitt sammanfattar Nicklas sitt besök hos tandläkaren och kommer ut som en, självutnämnd, god berättare. Emelie kontrar med att Nicklas är ganska långsam i sina utläggningar. Emelie börjar prata om EM i allmänhet och Mats Hummels i synnerhet. Emelie har också börjat titta på Housewives igen och Nicklas ska städa sitt förråd.

S06E18 – Har hon sjungit nu igen? (feat. Axel Lago)

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E18 - Har hon sjungit nu igen? (feat. Axel Lago)
/

I veckans avsnitt har duon bjudit in Axel för att diskutera Lasermannen och musik. Nicklas ojar sig över sin allergi, Emelie ska få betald semester och Axel väntar på semester. På SVT finns Jakten på Lasermannen som diskuteras och analyseras. Därefter gör Nicklas en spådom om att det kan hända igen. Vidare kommer Axel ut som ett fan av Nickelback. Emelie har också paddlat kajak och Nicklas har hamnat i sjön.

S06E17 – Det är ett folkförakt bara

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E17 - Det är ett folkförakt bara
/

Äntligen är duon tillbaka igen! Denna vecka inleds med ett samtal om Emelies besök hos tandläkaren och Nicklas kommande besök som lurar bakom hörnet. Emelie har också kollat på Eurovision-finalen där vinnaren sjöng på det underbart vackra språket italienska. Nicklas berättar om sin dröm att kunna besöka Marseille och göra sig förstådd på franska. Vidare nämns Snabba Cash och The Handmaid’s Tale.

S06E16 – Höj rösten!

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E16 - Höj rösten!
/

Denna vecka är duon tillbaka och pratar om sina fullspäckade veckor med alltifrån nytt jobb till grubblerier om fotboll. Dokumentären Persona Non Grata nämns och sammanfattas. Vidare diskuteras kvinnohat, kladderi och att vara svag i köttet, men också varför du ska läsa Irena Pozar. Emelie har tittat på Rocket Man och Nicklas har tittat på Sound of Metal. Håll till godo!

S06E15 – Knutby – i blind tro (feat. Axel Lago)

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E15 - Knutby - i blind tro (feat. Axel Lago)
/

DETTA AVSNITT INNEHÅLLER SPOILERS! Nicklas och Emelie bjuder in Axel Lago till podcasten för att diskutera dokumentären Knutby – I blind tro från HBO. Avsnittet inleds med att Nicklas kärleksbombar journalistduon Anton Berg och Martin Johnson, Emelie recenserar dokumentären och Axel hänvisar till Peter Gembäcks bok om fallet. Trion spekulerar vitt och brett om serien, och Nicklas har en önskan att bli utfasad.

S06E14 – Kenta har inget schwung (feat. Axel Lago)

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E14 - Kenta har inget schwung (feat. Axel Lago)
/

I veckans Mello-specialavsnitt har duon bjudit in bästa Axel, självutnämnd expert på Mello. Utöver Nicklas och Emelies 10-i-topp-Mello-listor handlar avsnittet mest om att Emelie och Axel tycker likadant om musik vilket gör att Nicklas känner sig utanför. Vi får höra Axel sjunga (inte så mycket dock på grund av STIM…) vilket glädjer Emelie. Det är också tydligt att Emelie skäller ytterst lite på Nicklas under avsnittets gång och Axel pratar om Uffe Persson.

S06E13 – Jag spelade padel på natten

Rosenqvist och Tält
Rosenqvist och Tält
S06E13 - Jag spelade padel på natten
/

Duon är tillbaka och det med besked. Nicklas slänger dock in en brasklapp om att han är trött. Emelie är också trött och pratar om hennes sovvanor. Nicklas har köpt ett padelracket och simulerar matcher under nätterna. Emelie har börjat med Housewives igen. Den märkliga kopplingen mellan Housewives of Beverly Hills och Twin Peaks görs. Emelie tipsar om Eva Rydberg och Nicklas har lyssnat på en låt 14 gånger.