Mot något nytt.

Det är galet mysigt att ha december och julen framför mig. Jag fullkomligt älskar december just för att jag har en så stark personlig koppling till julen. När jag var liten var hela december och julafton typ det bästa jag visste. Och då inte på grund av julklapparna utan mestadels för att jag kände mig trygg och fick vara med min familj och släkt. Humorn flödade alltid och varje års jultomte tolkades av farbror Clas som alltid varit fullständigt briljant på att imitera dialekter och karaktärer. Jag skrattade så jag fick ont i magen varje jul. Därför älskar jag december. Det är en månad som påminner mig om att alla har rätt till trygghet och att jag, till slut, inte bara hittade trygghet i min släkt och familj utan även i goda vänner och kärleksrelationer. Trygghet och kärlek finns – även om världen kan verka extremt mörk och jävlig emellanåt. Det goda vinner alltid och det är typ det jag känner när december vinkar på mig bakom hörnet.

På tal om annat kommer jag gå vidare till ett nytt jobb i december vilket jag är så jäkla peppad på. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig på min nuvarande arbetsplats och jag har verkligen lärt mig att sånt händer. Jag passar inte överallt och jag kommer inte förändra den jag är to the bone längre. Jag passar bäst där jag känner att jag får göra utvecklande, roliga och viktiga saker med tid för eftertanke. Jag diskuterade detta med pappa förra veckan då han är förvånad över att jag, som avskyr matte och typ var sämst på siffror hela min barndom, nu sitter och jobbar aktivt med analys, siffror, uträkningar, slutsatser och statistik. Mitt svar blev att jag tycker det är jäkligt kul – om jag får göra det på mitt sätt, utan onödig press och får tid för en hel del eftertanke. Då är jag grym och kommer fram till rätt saker. Men det var inte riktigt det som bedömdes bra när jag gick på högstadiet, utan då var dom som var snabba, okomplicerade och självgående alltid bäst. Därför gick det sämre för mig eftersom jag blev så jävla stressad över tiden som rann iväg och uträkningarna jag inte fattade. Tack och lov är vuxenvärlden bättre ur den aspekten och alla kan hitta sin plats oavsett vad man vill jobba med och utvecklas inom.

Nu ska jag fortsätta med en webbanalys för en kund som ska bli klar i eftermiddag. Insikterna flödar ☀️