Torsdag.

Ett avsnitt Mad Men, mat och mjukisbyxor är verkligen min torsdagskväll i ett nötskal. Jag är trött! Helt slut. Dels på grund av fullt-öset på jobbet men även på grund av att det närmar sig slutet av veckan. Jag blir alltid supertrött på torsdagar. Haha. Alltid and always. Därför är det extra skönt att varva ner ikväll och bara vara.

Annars idag har vi haft personal-möte på jobbet. Det är massor av bra diskussioner igång nu kring värde, löner, framtid och förmåner. Jag gillart! För att man skall kunna komma till en bra lösning så behövs det ”bråkas” en hel del tror jag. Rationella käftsmällar är något som i alla fall jag har växt massor utifrån och dom har alltid fått mig att gå vidare som en mycket starkare och mer insiktsfull person. ”Bråkas” det inte så vågar inte människor säga sanningen heller kring t.ex. frågan varför dom går till jobbet varje dag. Då åker istället den berömda masken på och arbetsplatsen blir en frizon för att vara ett girigt ego som ser allt utifrån ett egensinnigt perspektiv. Går du till jobbet varje dag för att du vill tjäna sjukt mycket pengar i slutet av varje månad och sedan kunna konsumera utav bara helvete? Säg det då! Hellre en rak sanning än att man säger att man går till jobbet på grund av något helt annat när them cash egentligen är det man blir pepp av. Jag gillar ärlighet och försöker själv alltid vara ärlig i alla situationer. Det är svårare än vad man tror men det är också så förbannat skönt att vara ärlig för det lämnar inget utrymme för missförstånd. Det man ser blir då istället verkligen vad man får och det är extra viktigt på ett företag som Meridium där vi vill gå mot fullständig transparens, självorganisering och en plan organisation helt utan chefer. Vi kommer långt genom att våga vara ärliga helt enkelt.

Jag tror också mycket handlar om självinsikten och självkänslan. Eller ja, i mina ögon handlar egentligen allt om självkänsla. Det är väldigt svårt att vara ödmjuk för en del medan det är otroligt lätt för andra och det måste man respektera. Samtidigt går ödmjukhet hand i hand med att man har förmågan att kunna ifrågasätta sig själv, sin talang samt sin egen person. Vi är inte perfekta och att öppet och ärligt hjälpa medmänniskor som har problem med t.ex. förstorat ego eller som agerar offer är något som alla borde arbeta tillsammans med varje dag. Alla behöver den där objektiva och rationella åsikten för att kunna förstå sig själva och kunna växa som personer. Annars, om man inte ser värdet i att lyssna på någon annan än sin egen självförverkligande uppfattning av sig själv, är det bara att låsa in sig i en härlig, falsk bubbla och leva vidare vilket inte utvecklar någon på något plan – någonsin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.