S06E09 – Jag ska bara släppa in min sambo

Rosenqvist och Tält
S06E09 - Jag ska bara släppa in min sambo
/

I veckans avsnitt har Emelie och Nicklas halkat in i att diskutera hur bra det är möjligt att må på jobbet (80 % kul och 20 % procent inte kul enligt Emelie, Nicklas håller inte med). Vidare avslöjar Nicklas vilka tvångstankar han har, medan Emelie avslöjar hur ofta hon spelar tv-spel. Emelie försöker också lära Nicklas kalkylprogrammet Excel. Nicklas har kollat på Veep medan Emelie avslöjar att Kaley Cuoco kanske faktiskt är precis som sin karaktär i Big Bang Theory.

S06E08 – Ett försök till julavsnitt

Rosenqvist och Tält
S06E08 - Ett försök till julavsnitt
/

Nu är det äntligen jul och Emelie avslöjar vad hon gärna lekte med som barn och Nicklas återberättar hur han ofta kommenterade högt för sig själv när han spelade landhockey som barn. Emelie och Nicklas pratar även om sina olika inriktningar på Instagram och vad som skiljer dem åt. Kritiker kritiseras även på sina håll.

S06E07 – Hon är inte välkommen när jag äter Häagen-Dazs

Rosenqvist och Tält
S06E07 - Hon är inte välkommen när jag äter Häagen-Dazs
/

Duon är äntligen tillbaka och Emelie spelar in avsnittet från sin nya lägenhet. Nicklas har åsikter om Emelies fönster i lägenheten. Vidare blir det en Så mycket bättre-special där Emelie och Nicklas är överens om hennes själsfrände i programmet. Nicklas avslöjar också varför han blir imponerad så sällan.

S06E06 – Väljer du internet eller böcker?

Rosenqvist och Tält
S06E06 - Väljer du internet eller böcker?
/

Nicklas inleder med att försöka förklara vad som varit fel på hans internet, Emelie lovordar Nicklas syster Lisa, duon diskuterar att använda eller inte använda sociala medier, Emelie avslöjar att podden kommer ta paus ett tag. Dessutom lovordas “Jakten på en mördare” utan att vare sig Nicklas eller Emelie sett serien. Allt är som vanligt.

S06E05 – Jag ville egentligen inte ha den här podden

Rosenqvist och Tält
S06E05 - Jag ville egentligen inte ha den här podden
/

Även denna vecka ger duon ut ett avsnitt av podden, men Nicklas tycks ha glömt bort namnet på publikationen. Nicklas öppnar dörren till sina innersta känslor, eller nästan i allafall. Emelie ger tips på vilka energidrycker som är goda. Duon diskuterar även att det inte är bra att döma saker på förhand. Duon får en briljant idé i slutet av avsnittet.

S06E04 – American Murder – The Family Next Door (spoiler alert)

Rosenqvist och Tält
S06E04 - American Murder - The Family Next Door (spoiler alert)
/

Äntligen är duon tillbaka och denna gång med ett specialavsnitt. På grund av tekniska problem har detta dragit ut på tiden, men bättre sent än aldrig. Emelie och Nicklas inleder trevande att prata om hur du lägger femton minuter på en Powerpoint till att sedan gå över till The American Murder. Filmen analyseras i grunden och segment om märkliga företeelser diskuteras.

S06E03 – Man borde betala någon som observerar mig

Rosenqvist och Tält
S06E03 - Man borde betala någon som observerar mig
/

Duon inleder detta sprakande avsnitt med att prata om huruvida det är otrevligt eller inte att ställa mycket frågor. Emelie har också varit på fest och upptäckt saker som gjort henne lite konfunderad. Nicklas har å sin sida varit på IKEA och förändrat lite i sitt hem. Emelie har köpt en säng som känns spännande. Ämne till nästa vecka avslöjas i slutet av avsnittet.

S06E02 – Hon är ju stark

Rosenqvist och Tält
S06E02 - Hon är ju stark
/

Denna vecka är Emelie och Nicklas spretiga och glada. Nicklas inleder dock med att beklaga sig över sin hals. Vidare pratar Emelie om sin fotbollskarriär och vad som gjorde att den tog slut. Nicklas har läst enorma mängder intervjuer med Mona Sahlin. Dels pratar duon om vilken styrka Mona besitter, men också hennes relation till Hultsfred. I slutet ger duon tips om både att dricka energidrycker samt dagdrömma oftare.

S06E01 – Jag köpte grejer på sjukhuset.

Rosenqvist och Tält
S06E01 - Jag köpte grejer på sjukhuset.
/

Välkommen till en ny säsong där allt är som vanligt. Båda Emelie och Nicklas har levt livet i sommar och träffade varandra vid ett tillfälle, men dock bara i ett par sekunder. Nicklas har börjat posta lite böcker, medan Emelie har köpt ny bostad. Vidare nämns en dråplig händelse som skedde i somras. Emelie har snöat in på reality nu igen, medan Nicklas läst Fredrik Backman på nytt.

S05E13 – Knutby (spoilers ahead)

Rosenqvist och Tält
S05E13 - Knutby (spoilers ahead)
/

I säsongsavslutningen väljer duon att rikta in sig på Knutby-dokumentären som SVT nyss sänt. Diskussionen riktar dock inte in sig överdrivet mycket på morden utan människorna bakom. Nicklas bekänner det lugn Maria Waldau hade på honom medan Emelie hyllar Peter Gembäck. Dokumentären hyllas också för sättet som sekten beskrivs. Nicklas pratar också varmt om Anton Berg (jobbar med en dokumentär om Knutby nu) och tipsar om Sektpodden som drivs av Emma Gembäck. 

Trevlig sommar! Vi är tillbaka när vi börjat sakna varandra.

S05E12 – Jag ska göra en kupp.

Rosenqvist och Tält
S05E12 - Jag ska göra en kupp.
/

I veckans avsnitt pratar Nicklas (på sitt sätt) om sin examen och pratar även om tiden som komma skall som lärare. Emelie har å sin sida retat upp sig på folk med många alarm på sin mobil vilket leder in på en hetsig diskussion om just detta. Nicklas kommer ut som en person som somnar mer än enkelt och Emelie lättar på hjärtat om vad hon egentligen känner när Nicklas dyker upp sent till inspelning.

S05E11 – Det skrytsamma avsnittet

Rosenqvist och Tält
S05E11 - Det skrytsamma avsnittet
/

Veckans avsnitt, med det absolut längsta intron någonsin, handlar b la om hur Nicklas och Emelies senaste tid har varit. Men de pratar också om att dricka vin på tåg och diskuterar kring viljan att inte följa med på resor. Avsnittet tar sedan en minst sagt intressant vändning med att diskutera existentiella frågor om att byta liv med en annan form av personlighet.

S05E10 – Stäng av telefonen!

Rosenqvist och Tält
S05E10 - Stäng av telefonen!
/

Veckans avsnitt inleds med att Emelie äter gott snacks och att Nicklas försöker aktivera flygplansläge på mobilen. Efter den tuffa starten pratar duon om deras veckor och Nicklas avslöjar delar om hans examensarbete. Den trogna supportern Martin har skickat in ett tips om att diskutera jordens undergång. Den diskussionen tar vändningar ingen kan räkna med.

S05E09 – Connie Britton får vara min fru

Rosenqvist och Tält
S05E09 - Connie Britton får vara min fru
/

I veckans avsnitt redogör Emelie och Nicklas för deras utseendemässiga förfall i dessa tider. Vidare inleder duon med att prata om vilka såpor som var populära hos dem under ungdomsåren. Nicklas minns enbart Rederiet, men Emelie är desto mer påläst. Emelie får sedan den ljusa och briljanta idén med att spåna fram hur en såpa om dem skulle vara. Det blir fyllt med skandaler samt intressanta vändningar. Allt en såpa ska innehålla.

S05E08 – Ska det vara så svårt?

Rosenqvist och Tält
S05E08 - Ska det vara så svårt?
/

I veckans avsnitt kommer Nicklas ut som en 72-årig gubbe och har utsett en ersättare till denna podcast. Emelie har på sitt håll varit hos frisören och ätit en hamburgare. Detta avsnitt har temat bestämts av lyssnaren Martin som ville höra diskussioner om stavning. Föga förvånande är duon inte överens i frågan, men när är de överens egentligen? Emelie har funderat lite på zombies den senaste tiden, medan Nicklas har konsumerat oerhörda mängder Beastie Boys.