I can do it. I earned it. It’s something you have to remind yourself.

Heyo. Igår natt drömde jag att jag jobbade på ICA. Mitt allra första jobb som betalade min allra första laptop. Jag var 18 – 19 år när jag började som timanställd på ICA i Kalmar och i drömmen drömde jag att jag hade hoppat in under sommarn för att jobba några timmar extra när jag ändå var hemma i Kalmar. Det var en rätt soft dröm och alla gamla ansikten dök upp och allt var supertrevligt, sen vaknade jag och insåg rätt snabbt att jag är så glad att jag inte längre jobbar på ICA även fast jag är så tacksam över att ha fått jobba där. För jag minns också hur jag varje dag i kassan otåligt satt och dagdrömde om saker jag egentligen ville göra. Jag ville skapa musik, sjunga i band, plugga vidare och vara kreativ. Jag vet också att jag dagdrömde kring att jobba på kontor och slippa ha på mig arbetskläder och istället få gå runt i något jag valt alldeles själv.

I sken av den här drömmen och vad jag är idag tror jag att mitt 18-åriga jag skulle vara väldigt stolt över mig. Jag har pluggat musik, sjungit i band, pluggat vidare och varit kreativ likväl som jag dagligen får vara det på mitt jobb. Det häftiga i det hela är att jag hade så otroligt mycket skepticism när det gällde alla de här drömmarna. Det skulle ju aldrig hända mig, men det var trevliga saker att sitta och le åt när kassaköerna ringlade på, jag memorerat varenda PLU-kod och kände alla originella stammisar. Det är tufft att tänka tillbaka och tillåta mig själv att vara stolt över mig själv och allt jag kämpat för, gjort och åstadkommit. Det har inte varit utan smärta men det har också alltid varit värt det. Jag är den jag är idag för att jag varit den jag var förut. För mig är det stort att ens kunna känna känslan stolthet då jag alltid kämpat med en usel självbild och ett bedövande behov av att alltid vara älskad av alla. Det är befriande att kunna klappa mig själv på axeln och förstå att pusslet lägger sig, bara man låter ens egna originalitet vinna och inte något påklistrat som passar normen eller högljudda åsiktsmaskiner. Jag tänker fortsätta drömma och uppnå mina planer även om jag i andras ögon borde gjort det för flera år sen. Åldern skiter jag i, bara jag kommer dit där jag drömmer om att vara innan jag tar mitt allra sista andetag.

❤️🎶