En helt ny värld.

Det känns helt galet att 2016 snart är till ända och därför är det också dags för min årliga årskrönika som kommer bli lite annorlunda i år. Jag kommer hålla mig rätt kort och låta några härliga bilder från året tala för mig istället vilket känns som helt rätt approach när jag tittar tillbaka på året som gått.

2016 har för mig varit året då jag egentligen kört på som vanligt med allt i mitt liv och jag har trivts något utomordentligt. Mina fina kollegor och nära vänner Nathalie och Sara finns alltid där för mig och under 2016 har vi gjort massor av roliga saker tillsammans som gjort mina dagar helt underbara. Även min familj, en hel drös med goa kollegor, bästa poddkompisen Nicklas och mina gurls Ona, Erica och Marlene är alltid närvarande vilket värmer något fantastiskt. Resan till Island i maj med jobbet är också något jag kommer minnas hela mitt liv med allt fantastiskt som jag fick uppleva där med ett helt gäng fina människor. Större delen av 2016 har därmed varit jäkligt pepp med mycket fokus på mitt jobb, musik, sång, podden, mina vänner och att bara ha det jäkligt bra.

Under 2016 togs också ett av mina svåraste beslut någonsin. Kärlek är ofta jävligt enkelt men lika ofta väldigt svårt och det är så förbannat smärtsamt att inse att kärleken har försvunnit och att man går runt och håller fast vid någonting som inte är vad det borde vara – för bådas skull. Beslutet att lämna mitt sju år långa förhållande var något vi var tvungna att göra men samtidigt också något som kändes alldeles fruktansvärt. Jag visste inte alls vad som skulle komma ur det mer än att mitt hjärta visste att det var det enda rätta. Det var som att lämna min allra bästa vän, förlora förmågan att andas och samtidigt sticka en kniv i hjärtat på någon som alltid stått vid min sida. En emotionell jordbävning utan dess like som var tvungen att ske för att skapa något bättre för oss båda. Och nu, på andra sidan av det hela, så känns det ändå bra och jag kommer alltid minnas våra fina år tillsammans med ett varmt hjärta ?

Så vad kommer 2017 innebära för mig? Ingen jäkla aning och det känns både spännande och lite läskigt. Om det är något jag är fruktansvärt dålig på så är det att leva i nuet och bara vara jävligt tacksam över vart jag är, vad jag har och vilka möjligheter som finns framför mig. Jag har alla medel någonsin för att kunna leva ut mina drömmar och göra precis allt som jag älskar. Det är få förunnat och väldigt få gör också något med sina faktiska privilegier då det alltid, av någon anledning, verkar vara enklare att ta dom för givna. Jag vägrar vara en person som tar saker för givna, klagar och som aldrig blir nöjd. Så om det är något som 2017 skall ge mig så är det nog ännu mer tacksamhet och ett par nyputsade glasögon som visar mig världen exakt som den är – en fantastisk plats fylld med möjligheter, värme och kärlek.

Gott nytt år, pals!

?