Ett år att minnas.

Över lag tycker jag att det är otroligt svårt att minnas allt som jag gjort under ett år. Det är ett långt tidsspann och ofta, för min del, så förändras jag rätt mycket som person under 12 månader. 2015 har dock varit ett år då förändringarna har inträffat på andra sätt och min person har varit densamma. Det känns som en självklar effekt på att jag är nöjd med den jag är och inte behöver förändras så mycket mer. Hursom så har 2015 varit ett alldeles fantastiskt år och jag har så mycket att vara stolt över. Till exempel donnorna (Erica, Malone och Ona) i bilderna ovan som alltid finns där för mig och som jag är så otroligt tacksam över att ha i mitt liv <3

Året kan egentligen sammanfattas kring två stora händelser som fått mitt liv att bli mer komplett. Dels köpet att vår nuvarande bostadsrätt och sedan jobbet som webbstrateg vilket jag började i april 2015. Redan i januari började älsk och jag fundera på att leta efter en bostadsrätt i Kalmar. Dels på grund av jobb men allra mest på grund av att jag längtade hem och ville vara närmre dom jag älskar. Självklart hade älsk och jag diskuterat detta innan och han ville det jag ville vilket kändes fantastiskt. Vi hann inte mer än att gå på två visningar förrän vi vann budgivningen för den fina lyan vi bor i idag. Vi har bott här sen i maj och trivs bättre och bättre för varje dag. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet när vi var här på visning och det känns jäkligt najjs såhär i efterhand att vi fick lyan som vi verkligen, verkligen ville ha. Guld! Under samma månad som vi fick lyan sade jag också upp mig från mitt gamla jobb och skrev på anställning hos Meridium. Snacka om att få två drömmar uppfyllda på en gång. Det var verkligen dags för mig att gå vidare med ett yrke där jag fick forma min roll mer och där jag både slapp extrem stress och kunde ta tid för innovation utan att känna mig pressad. Jobbet som webbstrateg passar mig som handen i handsken och nu, efter 9 månader som anställd på Meridium, trivs jag bättre än någonsin.

Utöver dom här två stora händelserna så har 2015 också varit ett år då jag fått tid att reflektera väldigt mycket och låta tiden läka en del sår som hängt sig kvar. I mitt fall så läker tiden alla sår och 2015 har varit ett år som gjort mig tacksam inför alla relationer jag haft som runnit ur sanden, brutits eller tagit slut på andra sätt. Allt som gjort mig ledsen, andra ledsna eller förbryllat mig har också gett mig erfarenheter som jag är så glad över att jag har idag. Därför har jag försökt bli mer försiktig med att kasta skit på jobbiga saker som har varit. Dels är det just då-tid och redan långt bakom mig men det är också, som sagt, erfarenheter som format mig och gjort mig klokare över lag. Jag är ingenting utan mina erfarenheter och det kommer både ur positivt likväl som negativt. Det vore naivt av mig att tror något annat. 2015 har gett mig tiden att våga reflektera över dåtiden på ett sätt som jag aldrig skulle vågat göra tidigare. Att se en positiv lärdom i negativitet som varit är en stor framgång för mig.

Sången och musiken har självklart varit med mig under hela 2015 också men på ett mer bekvämt sätt där annat jag älskar att sysselsätta mig med har fått ta något mer plats. Jag håller det levande på en nivå som passar mig och jag har under året börjat utforska mer av min faktiska identitet när det kommer till mig som sångerska. Den resan har precis bara börjat och jag anar att 2016 kommer gå mer än någonsin i musikens tecken..

Något som jag aldrig kommer glömma från 2015 är resan med HELA familjen till Turkiet. Vi hade så förbannat kul och jag har inte upplevt en sån gemenskap med min familj på väldigt länge. Jag älskar mina systrar så fruktansvärt mycket och det känns tryggt och fint att dom alltid finns där för mig även om min äldsta söss Johanna valt att bosätta sig i Åre. Haha. Vi syns i alla fall så ofta vi kan och minnena från Turkiet-resan gör att jag bär med mig den där kärleken vart jag än går.

För att avsluta den här krönikan tänkte jag besvara några göttiga frågor i en återblicks-lista för 2015.

Vilka resor har du gjort under 2015? En hel drös inom jobbet upp till STHLM (kundmöten, events osv.) vilka verkligen lärt mig hur kul det är med ett jobb där jag får äran att röra mig mellan Kalmah och storstan. STHLM is growing on me... I maj åkte jag med jobbet till Sorrento, Italien där vi hade konferens och hade det härligt under en dryg vecka. Sedan i slutet av augusti åkte jag och hela familjen Rosenqvist som sagt till Alanya, Turkiet. 40 plusgrader, sol och pool-bad. Härligheten! Sen har älsk och jag, naturlisch, besökt Gotland i somras som vanligt.

Bästa film du sett under 2015? Uj, vilken svår fråga. Jag har kikat på många filmer iaf, det är en sak som är säker. Hmm.. bästa film måste ändå vara Inside Out som jag inte såg för så länge sen. Filmens huvudkaraktär Joy personifierar exakt hur jag försöker se på omvärlden och bete mig och hur svårt det faktiskt är att vara en genuin optimist men också hur rätt det alltid blir i slutändan om man förstår värdet i alla andra känslor också.. NO SPOILERS PROMISE.

Bästa album du lyssnat på under 2015? Tori Kelly’s album Unbreakable Smile, utan tvekan. Jag har lyssnat sönder det och har fortfarande inte tröttnat. Hon är fantastisk och alla låtar på albumet betyder något för mig.

Roligaste fäästen du varit på under 2015? Jennys & Manges bröllop – no doubt. Vi hade så genuint jäkla roligt.

Största lärdomen under 2015? Tacksamhet inför äkta vänskap och hur tidlös en relation skall kännas för att vara på riktigt.

Bästa investeringen under 2015? BOSTADSRÄTTEN. Gosh. Jag älskar den mer än jag älskar glass!

Några löften inför det nya året – 2016? Fortsätta må bra och göra sådant som jag tycker är förbannat roligt. Fortsätta våga säga JA till utmaningar när jag egentligen vill säga NJA då det utvecklat och kommer utveckla mig på ett otroligt positivt sätt. Jag vill börja läsa böcker igen vilket jag inte gjort på flera år och tillåta mig själv att låta ”banala” saker som just en bok uppta min tid ibland. Jag kommer fortsätta med musiken, skriva mina egna låtar och sjunga så ofta jag kan. Jag kommer även fortsätta podda med bästa Nicklas och utveckla vår podcast Tält och hans vänner. Jag vill också fortsätta hålla min liberala LCHF-kost (som jag nu hållit igång i över 6 månader, woop woop) då den får mig att må otroligt bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.